Covid-19 update – Enschede
Medisch centrum Eudokia
Zweringweg 211 7545 CV Enschede
Covid-19 update

Covid-19 update

 

Heb je vragen over corona, maar komt het niet uit om langs te komen? Bekijk dan onze coronapagina’s of ga naar www.mijnvraagovercorona.nl. Je kunt ook bellen naar 0800-1351. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen tussen 8.00-18.00 uur.

Vaccinatie nieuws 22-02-2021

Het vaccineren tegen het corona-virus is begonnen! Het doel van het vaccineren is om ziekte en sterfte door het coronavirus te voorkomen. Hierbij worden de groepen die het meest kwetsbaar zijn of het meeste risico lopen om besmet te worden als eerste gevaccineerd.

Nog veel onduidelijk
De eerste groepen patiënten en zorgmedewerkers zijn inmiddels vanuit de GGD gevaccineerd. En ook de huisartsen zullen binnenkort gaan starten met vaccineren. We merken dat hier veel vragen over zijn en dat begrijpen we volledig. Ook voor ons zijn er nog veel onduidelijkheden.

Wat we wel weten is dat de organisatie van de corona-vaccinaties anders zal verlopen dan tijdens de griepvaccinaties. Dit heeft verschillende redenen waarvan de belangrijkste zijn:

  1. Schaarste van vaccins. Er zijn nog te weinig vaccins beschikbaar in Nederland. Daarom zullen er steeds kleine groepen tegelijk gevaccineerd kunnen worden.
  2. Niet alle vaccins zijn geschikt voor de gehele doelgroep. Het ene vaccin is meer geschikt voor de ene groep en een ander vaccin is meer geschikt voor een andere groep.

Dus wie wanneer gevaccineerd gaat worden, is afhankelijk van welk vaccin wanneer en in welke hoeveelheid beschikbaar is.

Het is belangrijk te beseffen dat wij als huisartsen geen enkele invloed hebben op de vaccinatiestrategie. Dat is een landelijk besluit en wordt bepaald door de overheid.

Zodra u aan de beurt bent zult u een oproep krijgen van uw huisarts of van de GGD. Dan hoort u ook waar u uw prik kunt halen.

Meer informatie over het corona-vaccin, maar ook over de organisatie rondom het vaccineren kunt u vinden op www.coronavaccinatie.nl of www.thuisarts.nl. Ook kunt u bellen met het landelijke informatienummer: 0800-1351.

We hopen op uw begrip. We zullen het met z’n allen moeten doen, dus houd nog even vol!

Heeft u ernstig overgewicht? Dan komt u binnenkort in aanmerking voor coronavaccinatie.
De grens wordt gesteld bij een BMI van 40 of hoger.
Het kan zijn, dat uw huisarts geen recente gegevens over uw gewicht in uw dossier heeft opgeslagen.

Denkt u in aanmerking te komen voor een corona-vaccinatie vanwege uw gewicht? Neem dan contact op met uw huisarts.

Hieronder kunt u uw BMI uitrekenen.

Bereken hier uw BMI 

 

Corona Update 01-10-2020

Medisch Centrum Eudokia is aangepast op de anderhalve meter. Er kunnen bijvoorbeeld minder mensen in de wachtkamer terecht en voor de balie is glas geplaatst.

Door de maatregelen in de wachtkamers en planning van de spreekuren is het op dit moment niet mogelijk om online een afspraak te maken.

Wij verzoeken u vriendelijk om altijd eerst te bellen met de praktijk, zodat wij precies weten wie er komt en er niet onnodig te veel mensen aanwezig zijn in de praktijk.
Voordat u telefonisch contact met ons opneemt, verzoeken wij u eerst om de actuele informatie te bekijken op thuisarts.nl of de website van het RIVM

De Medlon prikpost in Mc Eudokia is open. Dit gaat alleen op afspraak zie www.medlon.nl

Wilt u bij binnenkomst rekening houden met het volgende:

  1. Draag in Medisch Centrum Eudokia een mond/neuskap.
  2. Kom op de afgesproken tijd. In verband met de beperkte ruimte in de wachtkamer kunnen er niet te veel patiënten binnen wachten.
  3. Kom indien mogelijk alleen naar het spreekuur. Laat uw begeleider eventueel buiten of in de auto wachten. Bij kinderen mag er 1 ouder mee naar de afspraak.
  4. Maak gebruik van de handhygiene bij binnenkomst.
  5. Neem plaats op de stoel waar de naam opstaat met wie u de afspraak heeft of wat u is doorgegeven door de assistente.
  6. Onze balie zal alleen geopend zijn voor inleveren van urine’s en/of kweken. Indien u luchtwegklachten hebt is het verzoek om het materiaal door iemand anders te laten inleveren. Draag bij binnenkomst een mond/neuskap.
  7. Begeleiders van patiënten die voor een acute klacht komen mogen geen luchtwegklachten hebben. In dat geval moet een andere begeleider gezocht worden.

Wij hopen op uw begrip en medewerking,

 

Namens het hele team van MC Eudokia.